Eiland in de Verte

Urk, vrijdag 18 maart 2022 – Op dinsdag 22 maart start de kaartverkoop voor het muzikale theaterspektakel Eiland in de Verte. Op 22, 23, 24 en 25 juni vinden de voorstellingen plaats op de haven van de gemeente Urk. Dit werd vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Botterschuur op Urk. Per voorstelling is plaats voor zo’n 1400 bezoekers.

Tijdens de bijeenkomst in de historische botterschuur konden pers en genodigden als eerste luisteren naar liederen uit de musical, uitgevoerd door de castleden. Theaterdirecteur Han Evers presenteerde de plannen en de speeldata van het muzikale theaterspektakel. “Een groots evenement, waarbij per voorstelling plaats is voor meer dan 1400 bezoekers. Eiland in de verte vertelt een uniek en ontroerend verhaal, dat een ode is aan de weerbarstigheid van de Urker vissers en de kracht van de polderpioniers.”

Het is net na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van grote veranderingen. Urk is eiland af, de Noordoostpolder ontstaat. Het gezin van Abel Dieleman verruilt Walcheren voor een boerderij in de nieuwe polder. De selectieprocedures voor een woning in de nieuwe polder zijn streng. Tegelijkertijd tracht het gezin van Urker visserman Lub Romkes het hoofd boven water te houden. Beide gezinnen raken verstrengeld met elkaar vanwege de liefde. Dit gaat niet zonder slag of stoot en leidt tot dramatische verwikkelingen, met een ongewisse afloop.

Eiland in de verte wordt gespeeld in het kloppend hart van het voormalige eiland Urk: de vissershaven. Met een levensgroot speelveld, grote schermen in het decor van vier meter hoog en met twee horecapleinen. Inmiddels zijn de repetities van de cast en het koor gestart. De productie is in handen van Stichting MOL uit Steenwijk, bekend van ‘Storm over Beulaeke’ en ‘Razzia’ en wordt ondersteund door Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Aan de productie werken een groot aantal inwoners van Urk mee en Eiland in de verte mede mogelijk gemaakt door meerdere partners uit Urk.

Kaarten kunnen vanaf 22 maart, 10.00 uur online worden besteld via de website www.eilandindeverte.nl.