Eiland in de Verte

Al meer dan honderd personen hebben gehoor gegeven aan de oproep voor spelers voor het muzikale en theatrale spektakel Het Eiland in de Verte. De audities voor de hoofdrollen voor de productie, die in juni 2022 in première gaat op Urk, vinden plaats in november. Geïnteresseerden hebben nog tot 30 oktober de tijd om zich in te schrijven. Dit kan via inschrijven@heteilandindeverte.nl. Voor zowel de hoofdrollen als het projectkoor kan men zich inschrijven. De audities vinden plaats in Emmeloord.

Het Eiland in de Verte vertelt het verhaal van de roerige tijd voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee. Boeren zien nieuw, vruchtbaar polderland ontstaan. De Noordoostpolder bood uitzicht op een vruchtbaar walhalla, een betere toekomst. Tegelijkertijd zien de Urker vissers hun visgronden verdwijnen. Het eiland wordt onderdeel van het nieuwe land. Veel gaat er veranderen, maar hoe de toekomst er precies uit gaat zien kan nog niemand bevroeden. Het Eiland in de Verte brengt de wereld van de boeren en de vissers samen en wie weet wat daaruit kan ontstaan? Aan de nieuwe horizon gloort een verhaal vol liefde, weemoed en hoop.

In juni 2022 wordt Het Eiland in de Verte gespeeld in het kloppend hart van het voormalige eiland Urk: de vissershaven. De productie is in handen van Stichting De Meenthe Externe Producties uit Steenwijk, bekend van ‘Storm over Beulaeke’ en ‘Razzia’ en wordt ondersteund door Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Een aantal belangrijke hoofdrollen zijn te vergeven aan jonge solisten. Inschrijven voor het project kan door voor 30 oktober een e-mail te sturen naar inschrijven@heteilandindeverte.nl of via www.heteilandindeverte.nl. Vermeld bij je inschrijving of je mee wil werken aan het projectkoor of auditie wil doen voor een hoofdrol. Vermeld daarbij ook je leeftijd, je eventuele zang- of spelervaring, stemtype en woonplaats. Meer informatie over de inschrijvingen en het project is te vinden op de projectwebsite.

Groepsportret
Voorste rij (v.l.n.r.): Jan Blei (verhaallijn en teksten), Wim Rebergen (muziek), Mitchell ten Hove (regie), Bas Visscher (marketing en pr); achterste rij: Christianne Kapitein (musicalschool Light Up!), Barbara Lok (muziek), Kees Kranenburg (artistiek coördinator), Jacob Schenk (arrangementen, advies).